Komplex Instrukciós Program

www.komplexinstrukcio.hu

Ma 2019. június 25., kedd, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
Komplex Instrukciós Program – KIP
(Hejőkeresztúri Modell)
 
Mindenki jó valamiben

 

 


V. Országos KIP Nap

 

Az idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Komplex Instrukciós Programot (KIP) alkalmazó iskolák országos találkozója. A szakmai napon, amelyhez a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum szolgáltatta a helyszínt, 75 iskola több mint 400 pedagógusa vett részt. A rendezvényt professzor Csépe Valéria, miniszteri biztos nyitotta meg, majd Pölöskei Gáborné, helyettes államtitkár annak a fontosságáról beszélt, hogy a program immár nem csak az általános iskolákban, hanem a szakképzésben is megjelent. A hozzászólók között hallhattuk Marchhart Pált, a Vodafone Magyarország Alapítvány elnökét, professzor Halász Gábort, innováció kutatót, Ilinyi János Gábor Dénes Díjazottat és K. Nagy Emesét a hálózat szakmai vezetőjét. Professzor Rachel Lotan, a módszer alapgondolatának a kidolgozója, video üzenettel köszöntötte a pedagógusokat a Stanford Egyetemről. A délutáni szekcióüléseken nyílt lehetőség arra, hogy a programot alkalmazó iskolák megbeszéljék az elért sikereiket, eredményeiket és a felmerülő nehézségeiket.

Bővebben: https://goo.gl/photos/1aPpRegaLG4WBwBx6

 


 

Kapcsolat
 
Szakmai vezető:
Dr. habil. Nagy Emese Ph.D., egyetemi docens Eszterházy Károly Egyetem; óraadó ELTE; szakmai vezető Miskolc - Hejőkeresztúr KIP Módszertani Központ; intézményvezető hejőkeresztúri iskola.
 
 
 

Az Egyesült Államok iskoláiban bevezetett Complex Instruction módszer olyan heterogén tanulói összetételt feltételező oktatási eljárás, amely eredményesen alkalmazható minden tanuló iskolai sikerességének megalapozásához. A csoportmunka-szervezésen alapuló tanítási módszert húsz éves kutatómunka eredményeként a Stanford Egyetem fejlesztette ki E. Cohen és R. Lotan vezetésével. A módszer célja, hogy minden gyerek tudásszintje emelkedjen, és része legyen sikerélményben az osztálymunka során. Magyarországon a programot a hejőkeresztúri iskola adaptálta és vezette be elsőként Komplex Instrukciós Program néven 2001-ben.

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa9
mod_vvisit_counterTegnap228
mod_vvisit_counterA héten237
mod_vvisit_counterElőző héten1200
mod_vvisit_counterA hónapban4341
mod_vvisit_counterElőző hónapban5954
mod_vvisit_counterÖsszesn406207

Partnereink


 

Vodafone Magyarország Alapítvány